/// Geam Termopan

Tipuri Sticla

STICLA FLOAT:

Geamul float pentru termopane este creat pntr-un procedeu de flotare a unei benzi de sticla pe o baie metalica. In aceste conditii se poate obtine o sticla cu fetele perfect plane, cu o transparenta clara, fara a avea neregularitati pe suprafata ei. Aceasta tehnologie „float” este de fapt baza pentru toate procedurile de creare a suprafetelor de sticla pe care le vom prezenta in continuare.

STICLA FLOAT CLARA:

Acest tip de sticla este unul incolor, clar, si care are o mare capacitate de transmitere a luminii catre interior. Este foarte folosit in ceea ce priveste variantele de montare de termopane pentru orice locuinta.

STICLA COLORATA IN MASA:

Sticla de acest tip se obtine prin adaugarea de oxizi metalici in masa sticlei, iar acest lucru se face in momentul topirii. Cele mai uzuale culori in acest sens sunt: bronz, verde, gri, sau albastru. Referitor la densitatea culorii si transmiterea de lumina, putem adauga ca este in stransa legatura cu grosimea sticlei, deoarece acestea scad odata cu momentul in care grosimea sticlei creste. Culoarea de pe sticla este cea care poate duce la o mare absorbtie de energie solara, ceea ce inseamna ca va fi impiedicata patrunderea luminii in exces de la exterior, catre interior.

STICLA REFLECTORIZANTA:

Sticla reflectorizanta se obtine prin aplicarea unei particule de oxizi metalici pe suprafata acesteia, iar calitatile ei sunt cele conform carora radiatia poate fi reflectata, atat in cazul in care aceasta este vizibila, cat si in situatiile in care radiatia este infrarosie. Stratul de oxizi pentru reflectare poate fi aplicata atat pe sticla normala, clara, cat si pe sticla care a fost in prealabil colorata in masa. Totodata, aceasta pelicula de oxizi este una cat se poate de rezistenta, si stabila. In functie de orientarea peliculei se poate obtine si un efect deosebit, de culoare pentru termopane, iar pelicula poate fi indreptata spre interiorul cladirii, sau poate fi de tip oglinda, spre exterior.

STICLA CU ACOPERIRE DE JOASA EMISIVITATE (LOW – E):

Aceasta sticla este una monolitica si are un strat de oxizi metalici ce se depune printr-un proces electromagnetic, iar acest lucru se face pe suprafata geamului float. De asemenea aceasta pelicula poate fi una dura, sau una moale, hard, sau soft. Un geam termopan Low – E poate fi folosit doar pentru geamurile termoizolante, cu un strat, ce va fi indreptat mereu spre interiorul geamului, iar in aceste conditii se poate evita deteriorarea lui.

In cazul folosirii acestui tip de sticla Low – E pentru termopane se poate creste substantial proprietatea de termoizolatie pentru geam, ceea ce inseamna ca vor fi reduse situatiile de transfer termic. Astfel, se pot reduce in acelasti timp si pierderile de caldura pe timp de iarna, si de asemenea acumularile de caldura pe timp de vara cauzate de termopane. Totodata acest tip de sticla pentru termopane poate asigura si un grad inalt de transmisie a lumii in interiorul unui imobil.

STICLA LAMINATA:

Sticla de acest tip este fabricata din doua sau mai multe foi de sticla unite, iar acest lucru se face in conditii speciale de temperatura si presiune. Se va folosi de asemenea si o folie de polivinil butiral, ce poate avea dimensiuni standard de 0.38 mm, 0.76 mm, 1.52 mm, sau mai mare, in cazul unor cerinte speciale din partea clientilor. Daca acest tip de sticla se va sparge accidental, are un mare avantaj, iar acesta consta in faptul ca fragmentele de sticla vor ramane lipite de folie, iar accidentele nedorite, vor fi evitate. Totodata aceste geamuri laminate au o rezistenta foarte mare la indoire sau la spargere. Domeniile de utilizare sunt ferestrele, usile, tavanele, cupolele, acoperisurile, balustradele, pardoselile, sau vitraliile cu risc, in cazul unor sali de sport, scoli sau gradinite. De asemenea mai pot fi folosite si pentru vitralii antifonice, adaposturi de pasageri precum gari, statii de transport, si pentru parapeti, pereti despartitori sau copertine.

STICLA SABLATA

Acest tip de sticla este o suprafata mata, obisnuita, si poate fi dintr-un geam transparent sau colorat. In procesul de productie se sufla pe suprafata acestui geam un jet cu nisip fin, folosind aerul comprimat. In ceea ce priveste sticla sablata cu model, despre aceasta putem spune ca se realizeaza utilizand un sablon cu un desen, care se va aseza mai apoi pe geamul transparent pentru a se sabla.

STICLA ORNAMENTALA:

Sticla ornamentala este utilizata de cele mai multe ori pentru cladirile cu o arhitectura speciala, si de asemenea in cazul tamplariei de interior. Pe durata procesului de fabricare, aceasta sticla este trecuta prin doi cilindri de laminare, dintre care unul este gravat cu anumite motive de ornament. In aceste conditii una dintre fetele sticlei, va avea imprimat un relief, si va rezulta un geam cu o transluciditate mai mica sau mai mare, dupa caz, in functie de modelul care se va aplica. Modelele sunt multiple, ceea ce inseamna ca orice clienti va avea ocazia sa gaseasca ceea ce isi doreste, un geam ornamental potrivit pentru cladirile de orice tip.

OGLINZI:

Aceste oglinzi temopan reprezinta de fapt un geam acoperit cu un strat de argint, sau de cupru, ce este protejat de doua straturi de lac vernis.

STICLA SECURIZATA:

Sticla securizata este rezultatul incalzirii sticlei intr-un cuptor de securizare pana la aproximativ 700 grade C, dupa care sticla urmeaza sa fie racita brusc. Astfel, tensiunile vor fi echilibrate in interiorul sticlei, ceea ce inseamna rezultatul va fi o sticla securizata, un geam solid, care va rezista unui impact mecanic puternic.

Astfel, sticla securizata are o mare rezistenta la socurile mecanice, si o stabilitate la diferentele de temperatura, de 200 K fata de numai 40 K la un float normal. In cazul in care totusi aceasta sticla securizata va fi sparta, ea se va descompune in bucati foarte mici, iar in aceste conditii vor fi evitate riscurile unor accidentari. Toate tipurile de sticla pot fi securizate, insa numai daca acestea vor avea o grosime situata intre 4 – 19 mm. Totodata despre geamul securizat, mai putem adauga ca nu poate suferi modificari ulterioare, prin taiere, slefuire, sau gaurire.

Cu siguranta aceste tipuri de sticla sunt cat se poate de potrivite pentru locuintele dumneavoastra, si nu trebuie decat sa optati pentru ceea ce este mai potrivit. Puteti face acest lucru foarte simplu si ne puteti contacta pentru a va oferi solutii complete pentru ferestrele termopan pe care doriti sa le montati. Va putem spune ce este mai potrivit pentru imobilul in care urmeaza sa fie aplicate termopanele, si va vom oferi mereu o oferta de preturi foarte corecta.