/// De ce termopane?

11 oct. / 2015

Bookmark and Share

Geamurile termopane combină mai multe geamuri într-un singur sistem de ferestre. Cele mai multe sunt igus termopan (două geamuri de sticlă) cu trei geamuri termopan triplu () si sunt din ce în ce mai frecvente din cauza costurilor mai mari la energie. Geamurile de sticlă în IGUS sunt separate printr-un distanțier și un strat de aer sau de gaz. Sticla este apoi montata în rame de ferestre, care se fac mai late pentru a se potrivi cele două geamuri.
Beneficiile geam termopan
Ferestrele cu geamuri duble sunt o alegere ideală eficienta energetic, cu avantajul suplimentar de a minimiza zgomotul. Diferența de aer sigilat intre cele două geamuri acționează ca un strat suplimentar de izolație. Această rezistență termică a adăugat reducerea cantitatii de căldură ce se pierde în timpul iernii și o păstrează in casa ta, la un nivel mai confortabil. Geamul dublu are efectul invers în timpul verii, prevenirea căldurii nedorite în casă. Această izolație suplimentară diminueaza nevoia de încălzitoare artificiale și de aer condiționat și pot reduce în cele din urmă costurile de energie.
Când sunteți aproape de o fereastra, confortul dumneavoastra este, de asemenea, afectat de temperatura sticlei. Cu geam termopan este mai greu pentru temperatura exterioară nedorita sa se transfere prin ea , pentru ca panoul interior este aproape la temperatura camerei. Geamul dublu, de asemenea, reduce condensul care poate duce la formarea de mucegai periculos pentru sanatate.
Geamul dublu sigilat este eficient in reducerea medie la zgomotul de înaltă frecvență, cum ar fi vocea umană. O diferență mai mare între geamurile interioare și exterioare va imbunatati reducere a sunetului și mai mult.
Geamurile termopane sunt considerate o opțiune mai sigură în comparație cu ferestrele standard cu geam unic. Doua foi de sticla sunt mult mai greu de spart decât una și chiar puteti obtine o mai mare securitate daca specificati ca doriti ca sticla sa fie călită sau sticlă laminată.