/// Cele mai frecvente intrebari despre termopane si raspunsurile lor

01 ian. / 2016

Bookmark and Share

Ferestrele din casa noastra sunt unele dintre elementele cele mai complexe si interesante, ele ofera lumina si aer proaspat, ofera privelisti, ne conecteaza interiorul casei cu exteriorul. Cu toate acestea, ferestrele cu geamuri simple, pot reprezenta o sursa importanta de castig de caldura nedorita in timpul verii si o pierdere semnificativa de caldura in timpul iernii. Insa ferestrele de termopan schimba acest lucru; desi mai toata lumea a aflat despre ele si probabil au si ales sa le aiba in casa, uneori tot se ivesc intrebari in legatura cu ele. Geamurile de termopan sunt inlocuitorul ferestrelor si usilor clasice, de tip standard, insa care aduc mult mai multa protectie.

Dar ce sunt termopanele si cum functioneaza? Traditional ferestrele erau formate dintr-o singură foaie de sticla. Insa diferenta dintre acestea si termopane este legata de geamul ce este format din doua foi de sticla separate de un distantier ce are de la 6mm pana la 20mm, cu cat mai mult cu atat geamul este mai calitativ. Acest distantier creeaza un strat de aer sau gaz, in acest fel creandu-se inca un strat protector.

Care sunt avantajele acestor termopane ? In primul rand diferentele de temperatura, iarna geamurile nu vor lasa frigul sa intre in casa, iar vara nu vor lasa caldura sa patrunda in casa dumneavoastra. Un alt avantaj este protectia fonica, acesta reduce zgomotul, daca locuiti intr-o zona agloomerata, cu foarte mult zgomot, geamurile de termopan sunt ideale. De asemenea condensul si mucegaiul vor disparea din casa dumneavoastra, geamurile duble ne lasand ca umezeala sa patrunda.

Care sunt efectele soarelui asupra unor termopane ? Soarele poate in continuare sa patrunda in casa sis a dea caldura ceea ce este bine in anotimpul rece insa vara, daca nu va veti pune folie de protectie sau fereatra dumneavoastra nu este ferita de soare, acesta va aduce si mai multa caldura in casa.

Sunt geamurile din termopan mai scumpe ? Acestea sunt mai scumpe decat clasicile ferestre cu un strat de sticla, insa cu toate acestea, costul initial o sa compenseze cu economiile facute, deoare ce aceste termopane reduc din energia necesara pentru a incalzi si raci casa ta.

In cazul in care sunteti in cautare de termopane de calitate, care sa-si faca treaba, click aici !