/// Cat timp rezista geamurile din termopane

12 ian. / 2016

Bookmark and Share

Beneficiile ferestrelor de termopan sunt destul de bine cunoscute, economia facuta la facturile de energie, disparitia condensului si a mucegaiului, dar si faptul ca izoleaza fonic. Un alt lucru ce este destul de recunoscut este ca geamurile din termopane sunt o investitie ce isi trecapata banii inapoi odata cu trecerea timpului. Insa cat inseamna acest timp si ce durata de viata a ferestrelor de termopan ? Nu foarte multi vorbesc despre asta, insa in ceea ce priveste durata de viata a acestora, se poate spune ca nu este extraordinar de lunga. Pentru cei ce sunt dezamagiti ca aceste termopane nu rezista 100 de ani, exista si o explicatie a rezistentei  mult mai mica in comparative cu asteptarile oamenilor “sa dureze o viata”.

Acestea sunt sortite esecului din cauza modului in care sunt realizate. Cele doua geamuri de sticla sunt unite la margine cu un compus polimeric, care, prin insasi natura sa are o mai mica permeabilitate la vapori – adica va permite intotdeauna unei cantitati mai mici de vapori de apa sa intre din exterior. Deci pentru a pastra sticla departe de a se aburi, fiecare unitate de vitraj dublu include de asemenea un deshidratant – un agent de uscare – ce este gazduit intr-o banda de rulare perforate cu un aliaj in jurul marginii. Aceast deshidratant absoarbe umezeala nedorita si previne procesul de aburire. Insa in cele din urma dupa un anumit timp acesta nu va mai putea absori mai mult, fiind saturat rezultand ca apa sa fie libera intre cele doua geamuri si se va un fel de ceata pe sticla geamului.

Deci rezistenta acestor termopane variaza in functie de materialele folosite si de calitatea acestora, dar o diferenta o va face manopera. De aceea este important sa investiti cat de mult este necesar in ferestrele sau usile de termopan, daca tot faceti acest pas. Importanta detaliilor, ca firma producatoare sau materialele folosite, pana si instalarea ferestrelor, pot face diferenta si va pot bucura si avea grija de casa 20 de ani sau chiar si mai mult.

Aveti grija de banii si de casa dumneavoastra, investind in ferestre de termopan cu standard inalte ce nu va vor insela asteptarile. Click aici daca sunteti in cautarea unor geamuri de termopan lucrate su responsabilitate.